fbpx
a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Lauko darželis   /  Koks yra skirtumas tarp lauko ir įprastų darželių?

Koks yra skirtumas tarp lauko ir įprastų darželių?

Į klausimą atsako lauko pedagogikos guru Juliet Robertson.

http://youtu.be/pfu9MHzFsoA

Didžiausias skirtumas tame, kad lauko darželyje vaikai beveik visą dieną praleidžia lauke ištisus metus. Vienintelis tam netinkamas oras yra dargana arba didelis šaltis. Pavyzdžiui, kai oro temperatūra žemesnė nei -10 laipsnių ar trankosi žaibai, nėra tinkama laikas ilgai būti lauke.

Kalbant apie tai, kuo lauko darželis yra ypatingas, išskirčiau santykį, kurį vaikai išvysto su natūraliu pasauliu. Jie mokosi iš gamtos, kuri tampa jų dalimi bei turimu žinojimu visame kame, ką jie daro.

Lauko darželyje dėmesys labiau kreipiamas ne į dalyko išdėstą, jo išaiškinimą metodinių priemonių pagalba, bet į pačios gamtos, kaip metodinės medžiagos panaudojimą. O tai yra labai svarbu šiais laikais, kai mes turime būti atidūs mokydami vaikus darnos ir tausojančio požiūrio į mūsų Žemės planetą. Nebuvimas poreikio pirkti mokymo priemones vaikus moko labai svarbaus dalyko, kad gavus dovaną, svarbu ne tik žaisliukas, bet ir iš ko jis pagamintas bei kiek reikėjo gamtos išteklių pakuotei, kurią tiesiog išmesime.