fbpx
a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Lauko darželis   /  Padėkite ugdymo lauke idėjai keliauti per Lietuvą!

Padėkite ugdymo lauke idėjai keliauti per Lietuvą!

Prieš beveik 5 metus mes pradėjome nuo mažai – idėjos ir palapinės. Stovėjome gražiame Pavilnių parko lopinėlyje, buvome ką tik pakvietę vaikus į pirmąją stovyklą. Ji atrodė paprastai, lyginant su rimtomis stovyklų bazėmis, o mes su ketinimu sukurti Lietuvoje tokį ugdymą vaikams, kokio nebuvo, patys sau buvome šiek tiek juokingi. Užsienio šalyse lauko pedagogika klestėjo, o čia – visiški naujokai!

Kūrėmės aiškindami, kad vaikams laukas ne tik smagu, bet ir naudinga fizinei, emocinei sveikatai, intelektui. Plušėjome mėgindami pakeisti institucijų nustatytas ugdymo taisykles. Daug keliavome ir mokėmės, stebėjome, klausėme.

Ir štai dabar!

Vietoje palapinės turime tris Lauko darželio padalinius: Pavilnių, Vingio parkuose Vilniuje bei Ąžuolyno parke Kaune. Darželius lanko beveik 100 vaikų, darbuotojų skaičius perkopė 25. Mūsų seminarus apie lauko pedagogiką lankė daugiau nei keli šimtai žmonių. Pradėjome mokymų programą, kurią baigę žmonės įkūrė kelis privačius darželius, o valstybiniuose – lauko grupes. Vien pernai keliavome į Ispaniją, Čekiją, Slovakiją, Turkiją, Graikiją, Jungtinę Karalystę, ir jau ne vien mokytis, kaip būdavo anksčiau – patys dalijomės lauko ugdymo atradimais, lietuviškais, autentiškais!

Dalyvaujame penkiuose svarbiuose tarptautiniuose projektuose, o keli mūsų auklėtojai yra baigę lauko pedagogikos srityje prestižiniais laikomus „Forest School“ mokymus Didžiojoje Britanijoje. Viską, ką sužinome, atvirai pasakojame, skleidžiame geras idėjas ir atstovaujame vaikų švietimo interesus darbo grupėse Švietimo, Sveikatos ministerijose. Bendradarbiaujame su Vilniaus universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Vilniaus kolegijos ir kitų mokslo įstaigų studentais, mokslininkais.

Vaikai mūsų darželį pamėgo, tėvai juo pasitikėjo, todėl 2018 metais žengėme labai svarbų žingsnį – įkūrėme pradinę Lauko mokyklą.

Ar norėtumėte prisidėti prie dar platesnių mūsų žingsnių? Tam tereikia skirti 2 proc. paramą!

Ką planuojame nuveikti šiemet? Norime stiprinti ikimokyklinio ir pradinio ugdymo kokybę, skleisti Lauko darželio ir pirmuosius metus skaičiuojančios Lauko mokyklos patirtį, padėti Lietuvos darželiams ir mokykloms perimti mūsų gerąją praktiką.

Ketiname atstovauti Lietuvą tarptautinėje konferencijoje Šveicarijoje, itin vertinamoje ugdymo lauke bendruomenių. Planuojame atidaryti Ugdymo lauke akademiją ir siūlyti ilgalaikį kvalifikacijos kėlimą ugdymo lauke srityje. Keliame sparnus į naujas šalis, kurių atstovai smalsiai stebi, kaip lietuviai daro pažangą lauko pedagogikoje. Surengsime dešimtis seminarų įvairiuose šalies miestuose, būsime inovatyvaus ir gamtai draugiško ugdymo ambasadoriai.

Ir, žinoma, vis tiek visada turėsime savo palapinę – nuo mažo žingsnio prasidėjusią ir augančią idėją!

Kaip skirti 2 % organizacijai VšĮ Lauko darželis?

Prisijungus prie EDS (per internetinę bankininkystę arba tiesiogiai elektroninėje deklaravimo sistemoje) pasirinkite šiuos žingsnius:

Pasirinkite formą, kurios kodas – FR0512;
Pildykite formą tiesiogiai portale;
Uždėkite varnelę prie punkto „Mokesčio dalį skiriu paramos gavėjams“, nurodykite, kad gavėjo tipas – paramos gavėjas;
Įrašykite įmonės kodą – 303296205.

Ačiū Jums už paramą!