fbpx
a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Lauko darželis   /  Susipažinkite: pirmoji priešmokyklinės Lauko grupės mokytoja

Susipažinkite: pirmoji priešmokyklinės Lauko grupės mokytoja

Pirmoji priešmokyklinės grupės Lauko mokykloje mokytoja Joviltė Noreikienė pasaulio įdomumą atranda per vaikus. Nes jiems smalsu sužinoti viską – nuo varlių gyvenimo iki raidžių.

Edukologijos mokslų magistrė, keliolika metų dirbanti kūrybinį darbą su darželinukais, priešmokyklinukais ir pradinukais, aktyviai domisi netradiciniu ugdymu. Yra baigusi specialų kompanijos „Creative STAR Learning Company“ lauko pedagogikos kursą pas tarptautinėje erdvėje puikiai žinomą lauko pedagogikos lyderę Juliet Robertson. Veda seminarus ikimokyklinio ugdymo pedagogams Lietuvoje. Nuolat ieško, kuria ir taiko mokymo metodus, kurie skatina vaikus noriau kaupti žinias, žadina smalsumą, kuria tausojantį požiūrį į aplinką, lavina fizinius įgūdžius.

„Lauko darželyje atradau, kad galima pasitikėti vaikų savisaugos, temperatūrų jutimo, laisvo žaidimo gebėjimais. Gamtoje jie patys išmoksta save saugoti, prisitaiko prie aplinkos sąlygų, niekada nenuobodžiauja“, – sako J. Noreikienė, ir pati ieškanti įkvėpimo gamtoje, labiausiai besižavinti pavasario šviežumu.

Priešmokyklinukų mokytoja kilusi iš ežerų krašto, Molėtų, vaikystėje buvo tikras gamtos vaikas ir dabar semiasi įkvėpimo iš savo patirties. „Mėgstu pavasarį, kai viskas nauja, gali apeiti visus miškus, pašalius ir pabalius, – sako Lauko darželyje pradėjusi dirbti, dabar vyresnius vaikus mokyklai ruošianti jauna specialistė. – Su vaikais visada įdomu, nes jiems pasaulis įdomus“.

Iš Molėtų prisiminimų jai vienas ryškiausių – pavasarinis varlių kurkimas. Varlių migracija labai domina ir vaikus.
„Mėgstu būti ne tik su vaikais, bet ir su augalais: daržiukai, gėlynas, kvapiųjų žolių naudojimas maistui, vaistui, buityje. Dar mėgstu tradicinę dainą ir šokį“, – apie save pasakoja J. Noreikienė.

Nuo 2014 metų Lietuvoje startavo pirmieji Lauko darželiai, kurių veikla įkvėpė ir paskatino įkurti pirmąją šalyje pradinę Lauko mokyklą. Kaip ir darželių, jos filosofija remsis skandinaviškos lauko pedagogikos patirtimi, patirtinio ugdymo, laisvo žaidimo principais. Šiuo metu vaikai renkasi į priešmokyklinę grupę.