fbpx
a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  /  Lauko darželis   /  Lauko darželio įkūrėjas mokys prisijaukinti lauką

Lauko darželio įkūrėjas mokys prisijaukinti lauką

„Ne kartą yra buvę, kad mano vaikai grįžta iš Lauko darželio, ir dar prašo leisti pažaisti lauke. Tai ženklas, kad lauko vaikams nėra per daug“, – ugdymo lauke pliusus kasdien mato pirmojo Lauko darželio įkūrėjas Žilvinas Karpis.

Kaip jo šeimai su dviem vaikais pavyko prisijaukinti lauką, naujos krypties pedagogikos pradininkas papasakos seminare „Ikimokyklinukų ugdymas lauke. Kaip prisijaukinti lauką?“ Pirmoji seminarų ciklo paskaita prasideda spalio 1 dieną!

Lauką kaip puikią erdvę vaikams ugdyti Ž. Karpis atrado stebėdamas lietuviams nematytus darželius Švedijoje. Sužinojo, kad lauko darželių ir lauko pedagogikos tradiciją daugelis šalių tęsia jau keletą dešimtmečių. Kurį laiką ir Lietuvoje ieškojo panašios įstaigos savo vaikams, bet nerado ir galiausiai nusprendė įkurti ją pats.

Paskaitoje išgirsite pirmojo Lauko darželio kūrimosi istoriją, perprasite pagrindinius jo veikimo principus, apžiūrėsite darželio erdves ir dalyvausite mokomajame žygyje. Sužinosite, kokie atradimai lauko pedagogikos srityje aktualiausi ją dešimtmečius taikančiose šalyse. Ž. Karpis papasakos apie savo aplankytus lauko darželius Europoje, pasidalins praktinėmis idėjomis, kurias galėsite pritaikyti ugdymo procese.

Pasaulyje atliktais tyrimais įrodyta, kad vaikų buvimas lauke visą dieną ištisus metus daro teigiamą įtaką jų mokymuisi ir vystymuisi. Vaikai tampa fiziškai ir emociškai tvirtesni, ugdymas lauke padeda ramiau jaustis ir save išreikšti įvairių poreikių vaikams.

„Pastebėjome, kad lankančių darželį vaikų sergamumas peršalimo ligomis mažesnis“, – vienu iš ugdymo gamtoje atradimų pasidalijo darželio vadovas.

Pagrindinės lauko pedagogikos idėjos remiasi vaikų sveikatinimu, laisvo žaidimo integravimu į kasdienį vaikų gyvenimą ir supažindinimu su gamta, jos dėsniais.

Šio seminarų ciklo tikslas – padėti ikimokyklinio ugdymo pedagogams įgyti teorinių lauko pedagogikos žinių, praktinių įgūdžių jas taikant, remiantis naujausių mokslinių tyrimų rezultatais ir sėkmingai Lietuvoje bei užsienyje dirbančių lauko darželių patirtimi.

Daugiau informacijos apie seminarų ciklą, programa: spauskite čia.